مشاوره خانواده

مشاوره خانواده


یکی از مهم ترین نهاد هایی که در تمامی جوامع وجود دارد خانواده است. این نهاد به عنوان کانونی برای فرزندآوری و رشد فرزندان از اهمیت بالایی برخوردار است و سلامت اهمیت بالایی دارد. متخصصین مشاوره خانواده در خدمت این نهاد هستند تا در زمان رویارویی با مشکلات مختلف در کنار آن‌ ها باشند تا از این مشکلات عبور کنند.

بیشتر بدانیم: چرا سلامت روان مهم است؟

یک خانواده نا سالم تاثیر بسیار مخربی بر روی سلامت تک تک افراد می گذارد به همین علت است پیگیری مشکلات و حل آن ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بهترین راه برای پیگیری و حل مشکلات خانواده مراجعه به مشاور خانواده است.

آیا نیاز به مشاور خانواده داریم؟

مشاور خانواده خانم و آقا به داشتن زندگی سالم خانوادگی کمک می کند. برای کمک گرفتن از یک مشاور خوب، همیشه نیاز به مشکلات بزرگ و حل نشدنی نیست. بلکه یک خانواده معمولی نیز می تواند برای بهبود سلامت روان کلی خانواده به مشاوره مراجعه کند. اگر مردد هستید که خانواده شما نیاز به مشاوره خانوادگی دارد یا خیر، موارد زیر به شما کمک خواهد کرد تا تصمیم بگیرید. در ادامه شرایطی که ممکن است خانواده را دچار چالش هایی کند که به تنهایی قادر به رفع آن ها نباشد، آورده شده است:

 قطع ارتباط خانواده

 هنگامی که اعضای خانواده با یکدیگر ارتباط موثری ندارند.

احساس تنها بودن در یک خانواده

هنگامی که یکی از اعضای خانواده به ویژه فرزند نوجوان زمان خود را به تنهایی در اتاق سپری می کند یا احساس عدم درک شدن و تنهایی می کند، خانواده به کمک مشاور خانواده نیاز دارد.

اعتیاد

اعتیاد می تواند بنیان یک خانواده را متزلزل کند و به تمام اعضای خانواده آسیب برساند. زمانی که یکی از اعضای خانواده دچار اعتیاد شده است، نیاز به مشاور خانواده برای حفظ سلامت روان دیگر اعضا و کمک به شخص درگیر اعتیاد، ضروری است. این اعتیاد مخرب میتواند از هر نوعی باشد حتی اعتیاد به گوشی و فضای مجازی.

بیشتر بدانیم: ترک اعتیاد

پنهان کاری

هنگامی که رازهایی را به صورت مرتب از اعضای خانواده خود پنهان می کنید یا احساس می کنید یکی از اعضای خانواده اسراری دارد که از خانواده پنهان می کند.

مشکلات جنسی

 هنگامی که صمیمیت جسمی و جنسی میان شما و همسرتان کم شده است، یا دیگر صمیمیتی وجود ندارد.

بیشتر بدانیم: سکس تراپی چیست؟

طلاق

هنگامی که زوجین تصمیم به جدایی گرفته اند، به ویژه اگر دارای فرزند هستند، مشاور خانواده در گرفتن تصمیم و پشت سر گذاشتن فرایند طلاق، بسیار موثر است. تحقیقات نشان داده است که علت بسیاری از طلاق ها ، مشکلات ساده و قابل حل بوده است که از طریق صحبت با روانشناس قابل حل است.

مشاور خانواده چه کسی است؟

روانشناس مشاور خانواده (MFT) متخصصان بهداشت روان هستند که در روان درمانی و سیستم های خانوادگی آموزش دیده اند و مجوز تشخیص و درمان اختلالات روانی و عاطفی را در چارچوب ازدواج، زوجین و سیستم های خانوادگی دارند.

درمانگران ازدواج و خانواده، اختلالات رواني و عاطفي و همچنین ساير مشكلات بهداشتي و رفتاری را ارزيابي كرده و آن ها را درمان می كنند و طيف وسيعی از مشکلات را در متن نظام خانواده برطرف مي كنند.

متخصص مشاوره خانواده برای چه کاری آموزش دیده است؟

مشاوران ممکن است روش های مختلف و تکنیک های درمانی ترجیحی داشته باشند، اما همه آن ها حداقل در یکی از زمینه های زیر تخصص دارند:

  • مشکلات رفتاری کودک و نوجوان
  • افسردگی و اضطراب
  • مسائل LGBTQ
  • خشونت خانگی
  • ناباروری
  • درگیری های زناشویی
  • سوء مصرف مواد مخدر
  • درگیری های شخصی درون زوج ها یا خانواده ها
  • بیماری غیر منتظره، مرگ یا بیکاری
  • ایجاد یا حفظ یک رابطه عاشقانه سالم در هر مرحله.
  • طلاق یا جدایی
  • مشکلات بهداشت روان

اگر در هر کدام از زمینه های فوق مشکل یا بحرانی دارید می توانید از طریق انجام یک مشاوره مناسب به حل آن بپردازید. علاوه بر آن در تمامی مشکلاتی که در زمینه های که مربوط به خانواده می باشد ، مشاوره می تواند گره گشا باشد. کافی است برای کسب اطلاعات لازم و انجام مشاوره به سایت روان آرام مراجعه کنید.

بیشتر بدانیم: روان درمانی چیست؟

وظایف مشاور خانواده چیست؟

  • در نحوه تعامل با افراد را در واحد های یک نفره و واحد خانواده ، مهارت داشته باشد.
  • به خوبی به ارزیابی و حل مشکلات رابطه بپردازد.
  • به دقت تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی در یک زمینه خانوادگی را انجام دهد.
  • خانواده ها را برای بحران هایی مانند طلاق یا مرگ راهنمایی کند.
  • الگوهای رابطه ای یا رفتاری مسئله دار را برجسته کند.
  • به جایگزین کردن رفتارهای ناکارآمد با گزینه های سالم کمک کند.
  • یک رویکرد جامع (ذهن و بدن) نسبت به سلامتی روحی و جسمی استفاده کند.

چرا به مشاور و روانشناس خانواده مراجعه کنیم؟

همانطور که برای کنترل یا تعمیر هر سیستم و مجموعه ای مثل سیستم یک تلویزیون یا یک اتومبیل اجزای آن را از هم جدا نمی‌کنیم لازم است که برای کمک و حل برخی مشکلات خانوادگی که همه اعضا را درگیر کرده است نیز یک بررسی یکپارچه از آن خانواده به عمل‌ آوریم. روانشناس اعضای خانواده را که با هم زندگی می‌کنند به‌ عنوان یک سیستم در نظر می‌گیرد که افکار، رفتار و گفتگو های آنها بر یکدیگر اثر می‌گذارد.

در مشاوره حضوری خانواده علاوه بر حل مشکلات فردی اعضا، الگو های روابط بین فردی آنها را نیز بررسی و اصلاح می‌ شود تا اعضا پس از درمان، کشمکش های ارتباطی سابق را ادامه ندهند.

روش های مشاوره تخصصی خانواده چیست؟

کسانی‌ که که با دیگر افراد خانواده خود مشکلاتی دارند و سردرگم می‌شوند و از مشاوره فردی رضایت کامل را به دست نمی‌آورند. در این صورت باید تک تک اعضا به صورت یک سیستم یکپارچه مورد برسی قرار بگیرند تا مشکل خانواده به بهترین راه حل شود.

  • در برخی از جلسات به صورت فردی و تک تک به گفتگو و مصاحبه با افراد پرداخته می شود.
  • برخی از جلسات به صورت گروهی و حضور تمامی افراد خانواده صورت می گیرد.
  • در مشاوره تخصصی خانواده گاهی آزمون های تستی و مصاحبه های کتبی برای کشف دقیق مشکل گرفته می شود.
  • برای فرد و مواقع حضور در منزل تمریناتی جهت بهبود مشکل تجویز می شود.
  • متخصص مشاور خانواده به طور مداوم نحوه ارتباط خانواده را مورد برسی قرار می دهد.

مزایای مراجعه به مشاور خانواده چیست؟

مراجعه به مشاور خانواده حضوری می تواند با اهداف زیر صورت پذیرد و به افراد کمک می کند تا از مزایای آن بهره مند شوند.

  • بهبود ارتباطات در خانواده
  • ایجاد عزت نفس
  • داشتن خانواده ای شادتر
  • سلامت جسمی و روانی بیشتر
  • کاهش آمار طلاق

شکاف در ارتباطات، واحد خانواده را مختل می کند، ساختار آن را تغییر می دهد و منجر به فروپاشی تمام خانوار می شود.

رفتار ناخوشایند زمانی رخ می دهد که اعضای خانواده یکدیگر را درک نمی کنند و اینجاست که لزوم مشاوره تخصصی خانواده و پیگیری مشکلات و بحران های خانواده حس می شود.  در واقع یک مشاور خانواده ، مفید، مثبت و هدفمند زندگی کردن را به افراد می آموزد و راهکار هایی طلایی را در اختیار آن ها قرار می دهد تا بتوانند مشکلات خود را به سرعت حل و فصل نمایند.

 مشاور خانواده چگونه به بهبود روابط خانواده می پردازد؟

1-مرکز مشاوره تخصصی خانواده به تشخیص و درمان اختلالات روحی، روانی و عاطفی می پردازد؛ به عنوان مثال افسردگی، اختلال دوقطبی، اضطراب و افسردگی بالینی.انجام مشاور خانواده حضوری اعضای خانواده را تشویق می کند تا احساسات خود را شناسایی کرده و تجربه های خود را اذعان کنند.

بیشتر بدانیم: علائم افسردگی چیست؟، اختلال دوقطبی چیست؟، درمان استرس و اضطراب

2-آموزش به افراد خانواده که چگونه به دقت واکنش خود را در موقعیت های مختلف بهبود بخشند و از مهارت های مقابله ای مثبت بهره مند شوند.. همچنین درست همراه شدن با تغییرات زندگی برای مثال به دنیا آمدن نوزاد، طلاق، پیری، بروز بیماری و… نیز مورد تاکید قرار می گیرد.

3-همچنین آموزش اینکه چطور می توانند تصمیمات مالی، زندگی، شخصی، آموزشی، والدین و تصمیم گیری های عاقلانه و سودمند گرفته و آن ها را اجرایی نمایند نیز در جلسات مشاوره تخصصی خانواده مورد حمایت و پیگیری قرار می گیرد.

بهترین مشاوره خانواده می تواند روابط خانوادگی را بهبود بخشد

چگونه می توان دریافت که روانشناس و مشاور خانواده می تواند نتیجه بخش باشد؟ در ادامه به برخی از تاثیرات جلسات مرکز مشاوره خانواده اشاره می گردد.

  • گرد هم آوردن خانواده پس از یک بحران
  • ایجاد صداقت بین اعضای خانواده
  • اعتماد به اعضای خانواده
  • ایجاد یک محیط خانوادگی حامی
  • کاهش منابع تنش و استرس در خانواده
  • کمک به اعضای خانواده در بخشش یکدیگر
  • حل اختلاف برای اعضای خانواده
  • و… بازگرداندن اعضای خانواده ای که منزوی شده اند .

مشاوره خانواده حضوری مهارت های مورد نیاز برای عملکرد سالم خانواده را از جمله ارتباطات ، حل و فصل تعارض و حل مسئله را افزایش می دهد . بهبود این مهارت ها همچنین باعث افزایش پتانسیل موفقیت در غلبه بر و رفع مشکلات خانوادگی می شود

جهت بهره گیری از جلسات دکتر مشاوره خانواده ارتباط با متخصصین روانشناسی روان آرام می‌توانید از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.

اگر خانواده شما و روابط اعضا با یکدیگر مورد اسیب قرار گرفته است و با مشکلاتی رو به رو شده است ، این مقاله برای شماست. اگر مشکلات خانوادگی به خوبی و به روش درست مورد پیگیری قرار نگیرد ، می تواند خانواده را با جدایی عاطفی و حتی مواردی بدتر دچار کند.پس بحران های خانوادگی را نادیده نگیرید و در اسرع وقت به حل مشکلات از طریق مشاور خانواده بپردازید.

سوالات متداول مشاوره خانواده

آیا مشاوره خانواده موثر است؟

بله! زوجین و خانواده هایی که دچار بحران شده اند و ایده های آن ها در مورد چگونگی حل مسائل مداوم خانواده به پایان رسیده است، می توانند از خدمات مشاوره تخصصی خانواده بهره مند شوند. خدمات مشاوره ای خانواده مانند زوج درمانی، سیستم درمانی خانواده و سایر انواع مربوط به درمان به افراد در شرایط بحرانی کمک می کند تا راه حل های واقعی برای مسائل خانوادگی پیدا کنند.

فواید مشاوره روانشناسی خانواده چیست؟

خانواده درمانی می تواند به شما و خانواده تان کمک کند تا سیستم های داخلی خانواده را بهتر درک کنید و علائم محرک و درگیری را در خانواده تان شناسایی کنید. جلسات مشاوره تخصصی خانواده مکانی عالی برای داشتن یک خط ارتباطی باز است. خانواده درمانی به زوجین و خانواده ها می آموزد که چگونه با استفاده از تکنیک های اصلاح رفتار مانند درمان رفتاری شناختی، تعارضات خانوادگی را حل کنند.

از مشاور خانواده چه انتظاری باید داشته باشیم؟

وقتی یک مشاور خانواده پیدا می کنید، انتظار می رود که بر اساس نیاز شما و خانواده در معرض انواع مختلف درمان قرار بگیرید. مشاور خانواده باید مشکلات و نیازهای شما را تشخیص دهد و با مشورت شما و طبق تشخیص خود، رویکرد درمانی مناسب را پیشنهاد کند.

جلسات مشاوره روانشناسی خانواده چقدر طول می کشد؟

هر جلسه به طور معمول 45 تا 60 دقیقه طول می کشد. درمانگر شما بر اساس نیاز خاص شما یک برنامه منظم را تنظیم می کند. ممکن است خانواده ای دو یا سه بار به مشاوره مراجعه کند یا تا زمانی که اهداف خود را برای بهبود زندگی برآورده نکند، مشاوره را ادامه دهد.

آیا می توانم فرزند خود را به جلسات مشاوره خانواده بیاورم؟

بله! اگر شما برای مشکلات رفتاری در کودکان و نوجوانان نیاز به مشاوره تخصصی خانواده دارید یا هدف شما بهبود رابطه میان اعضای خانواده است، کودک خود را به جلسات مشاوره بیاورید. کودکان مشکلات خود را اغلب با پدر و مادر در میان نمی گذارند و مشاوره محیط امنی است که آن ها، آن چه را که احساس می کنند با مشاور مطرح کنند.

رایج ترین مشکلات در یک خانواده چیست؟

برخی از رایج ترین مشکلات در یک خانواده مسائل مالی، مسائل مربوط به کار، شرایط روحی یا جسمی سلامت، مشکلات رابطه، مشکل در محبت و نگرانی های والدین است.

آیا می توان به صورت فردی به مشاوره خانواده مراجعه کرد؟

بله! اگر همسر یا فرزندان شما برای حضور در جلسات مشاوره مشارکت نمی کنند، شما می توانید به صورت فردی از مشاور کمک بگیرید.

مرکز اعصاب و روان نوین با ارائه خدمات

در خدمت شما عزیزان است. برای مطالعه بیشتر روی هرکدام کلیک کنید وهمچنین به صفحه سوالات متداول مراجعه بفرمایید از طریق فرم تماس اقدام کنید و یا با شماره تلفن های مرکز تماس حاصل فرمایید.

۰۵۱-۳۸۴۴۳۸۹۳

۰۹۱۵۹۱۶۶۷۰۳

منبع: روان آرام

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *