قرص ترامادول یک داروی مسکن است که به گروه داروهای آپیوئید تعلق دارد. این دارو با تاثیر بر روی مستقبلات درد در سیستم عصبی مرکزی، باعث کاهش احساس درد میشود. قرص ترامادول برای درمان دردهای متوسط تا شدید استفاده میشود. شکل آزادسازی ممتد این دارو برای درمان دردهای مزمن که نیاز به مسکن دارند، مناسب است.
قرص ترامادول چه وقت استفاده میشود؟
قرص ترامادول زمانی استفاده میشود که دردهای دیگر با داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) یا داروهای ضد درد ساده (acetaminophen) کنترل نشوند. قرص ترامادول همچنین برای تسکین دردهای ناشی از سرطان، عفونت هرپس، آسیب عصبی، آرتروز و سایر بیماریهای مزمن و حاد استفاده میشود.
قرص ترامادول چگونه مصرف میشود؟
قرص ترامادول باید با رعایت دستور پزشک و بروشور دارو مصرف شود. قرص ترامادول را نباید خورد، جوید، شکست یا خاموش کرد. قرص ترامادول را با آب کافی بلعید و از الکل، خوراک های فشارده و نوشیدن های گازدار خودداری کنید. قرص ترامادول را همزمان با سایر داروهای آپیوئید، خواب آور، ضد اضطراب، ضد افسردگی، ضد تشنج و سایر داروهای مخدر استفاده نکنید. قبل از شروع یا تغییر دارو، با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بدانیم: ترک اعتیاد با نوروتراپی
قرص ترامادول چه عوارض جانبی دارد؟
قرص ترامادول ممکن است عوارض جانبی نامطلوب را ایجاد کند. بعضی از عوارض جانبی شایع قرص ترامادول عبارتند از:
- سردرد
- گیجی
- خواب آلودگی
- تهوع
- استفراغ
- یبوست
- خشکی دهان
- عرق سرد
- خارش پوست
بعضی از عوارض جانبی شدید قرص ترامادول عبارتند از:
- تنفس کند یا سطحی
- ضربان قلب نامنظم یا سریع
- فشار خون بالا یا پایین
- تشنج
- هلوسه
- افسردگی
- افکار یا رفتارهای خودکشی
- واکنش حساسیت زیاد
اگر هر گونه عارضه جانبی را تجربه کردید، به پزشک خود اطلاع دهید. قرص ترامادول را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. قطع ناگهانی قرص ترامادول ممکن است باعث علائم انسحاب شود. بعضی از علائم انسحاب قرص ترامادول عبارتند از:
- رعشه
- اضطراب
- ناراحتی
- اسهال
- تهوع
- استفراغ
- درد عضلانی
- بیقراری
برای جلوگیری از علائم انسحاب، پزشک ممکن است جرعه دارو را به تدریج کاهش دهد.
قرص ترامادول چه موارد مصرف ممنوع دارد؟
قرص ترامادول باید در بعضی از شرایط با احتیاط یا اجتناب مصرف شود. بعضی از موارد مصرف ممنوع قرص ترامادول عبارتند از:
- حساسیت به ترامادول یا هر ماده دیگر در دارو
- استفاده همزمان با داروهای مانع سروتونین (MAOIs) یا داروهای دخالت کننده با سروتونین (SSRIs)
- استفاده همزمان با داروهای خطیر برای تنفس (opioids, benzodiazepines, alcohol)
- استفاده همزمان با داروهای خطیر برای قلب (digoxin, warfarin, quinidine)
- بارداری یا شیردهی
- سابقه اعتیاد به الکل یا داروهای مخدر
- سابقه صدمات سر یا مغز، ضایعات عصبی، صرع، آسم، کبد چرب، نارسایی کلیوی، فشار خون بالا و سایر بیمار
قبل از شروع قرص ترامادول، لازم است با پزشک خود در مورد شرایط پزشکی، داروهای در حال مصرف و حساسیت های خود صحبت کنید.
بیشتر بدانیم: قرصهای متادون و ب2
سوالات متداول درباره قرص ترامادول
قرص ترامادول چیست؟
قرص ترامادول یک داروی مسکن است که به گروه داروهای آپیوئید تعلق دارد. این دارو با تاثیر بر روی مستقبلات درد در سیستم عصبی مرکزی، باعث کاهش احساس درد میشود. قرص ترامادول برای درمان دردهای متوسط تا شدید استفاده میشود. شکل آزادسازی ممتد این دارو برای درمان دردهای مزمن که نیاز به مسکن دارند، مناسب است.
قرص ترامادول چگونه عمل میکند؟
قرص ترامادول علاوه بر اتصال به مستقبلات آپیوئید در سیستم عصبی، باعث مهار جذب دو نوروترانسمیتر، نوراپینفرین و سروتونین، میشود که ممکن است به اثرات ضد درد آن کمک کند. البته مکانیسم دقیق این دارو هنوز کاملاً شناخته نشده است.
قرص ترامادول چه وقت استفاده میشود؟
قرص ترامادول زمانی استفاده میشود که دردهای دیگر با داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) یا داروهای ضد درد ساده (acetaminophen) کنترل نشوند. قرص ترامادول همچنین برای تسکین دردهای ناشی از سرطان، عفونت هرپس، آسیب عصبی، آرتروز و سایر بیمار
قرص ترامادول چگونه مصرف می شود؟
قرص ترامادول باید با رعایت دستور پزشک و بروشور دارو مصرف شود. قرص ترامادول را نباید خورد، جوید، شکست یا خاموش کرد. قرص ترامادول را با آب کافی بلعید و از الکل، خوراک های فشارده و نوشیدن های گازدار خودداری کنید.
قرص ترامادول را همزمان با سایر داروهای آپیوئید، خواب آور، ضد اضطراب، ضد افسردگی، ضد تشنج و سایر داروهای مخدر استفاده نکنید. قبل از شروع یا تغییر دارو، با پزشک خود مشورت کنید.
جمع بندی
این پست درباره قرص ترامادول، یک داروی مسکن آپیوئید، است. در این پست، برخی از سوالات متداول در مورد این دارو و پاسخهای آنها را بررسی کردیم. ما در مورد نحوه عمل، دواعی استفاده، روش مصرف، عوارض جانبی و موارد مصرف ممنوع قرص ترامادول صحبت کردیم. همچنین به منابع و لینکهای مرتبط اشاره کردیم. این پست میتواند به عنوان یک راهنمای کلی یا یک منبع برای تحقیقات بیشتر در این زمینه مفید باشد. البته قبل از شروع یا تغییر دارو، باید حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
مرکز اعصاب و روان نوین با ارائه خدمات
در خدمت شما عزیزان است. برای مطالعه بیشتر روی هرکدام کلیک کنید و همچنین به صفحه سوالات متداول مراجعه بفرمایید از طریق فرم تماس اقدام کنید و یا با شماره تلفن های مرکز تماس حاصل فرمایید.
۰۵۱-۳۸۴۴۳۸۹۳
۰۹۱۵۹۱۶۶۷۰۳