شب ادراری کودکان

شب ادراری کودکان


شب ادراری کودکان معمولا به مرور زمان برطرف می‌شود و به ندرت به مشکل جدی تبدیل می‌شود. اما گاهی اوقات کودک شما هرچه سعی می‌کند نمی‌تواند شب ادراری را ترک کند.

شب ادراری کودکان چقدر رایج است؟

حدود ۴۰ درصد از کودکان ۳ ساله شب ادراری دارند. گاهی اوقات مثانه كودک برای ذخیره ادرار در طول شب به اندازه كافی جا ندارد. گاهی اوقات کودک هنوز توانایی تشخیص این را ندارد که مثانه چه زمانی پر شده است، یا اینکه باید از خواب بیدار شده و به دستشویی برود.

در رابطه با شب ادراری چه چیزی طبیعی است؟

در رابطه با شب ادراری کودکان طیف گسترده ای وجود دارد. به طور معمول کودک از ۲ تا ۴ سالگی می تواند به توالت برود اما بعضی از آنها تا سنین بالاتر قادر به حفظ ادرار خود در طی شب نخواهند بود. تا سن ۵ یا ۶ سالگی، ۸۵ درصد از کودکان می توانند ادرار خود را در شب نگه دارند، اما برخی از کودکان تا سن ۱۰ – ۱۲ سالگی هم گاهی اوقات رختخواب خود را خیس می‌کنند.

گاهی اوقات کودکی که در طول شب می‌توانسته خودش را کنترل کند، دوباره شب ادراری می کنند. اضطراب‌های خانوادگی یا مسائل مدرسه می‌تواند باعث تحریک چنین حالتی شود. با بالغ شدن سیستم‌های کودک، احتمال شب ادرارری در وی کم می شود.

تا سنین نوجوانی یا خیلی زودتر از آن، تقریباً در همه کودکانی که رختخوابشان را خیس می‌کنند، این مسئله حل می شود و فقط در یک درصد یا کمتر از کودکان این مشکل به جا می‌ماند.

بسیاری از کودکان سنین مدرسه که شب ها رختخواب خود را خیس می‌کنند، مشکلی دارند که پزشکان به آن «شب ادراری اولیه» می‌گویند. آنها هرگز کنترل شبانه مثانه خود را در دست نداشته اند. سابقه خانوادگی نیز در بی اختیاری ادرار در کودکان نقش دارد. اگر شما در کودکی شب ادراری داشتید و کودکتان نیز اینطور است، تعجب نکنید.

چه موقع باید با پزشک متخصص اطفال در مورد شب ادراری کودکان صحبت کنیم؟

البته که می توانید هر زمانی نگرانی در زمینه شب ادراری داشتید آن را با پزشک در میان بگذارید. اگر کودکتان سابقه شب ادراری نداشته است اما سپس ناگهان دچار این مشکل شده است، با متخصص اطفال در میان بگذارید. پزشک می‌تواند کودک شما را ارزیابی کند تا مطمئن شود این مشکل ناشی از استرس نبوده و یا به دلیل بیماری خاصی نیست. البته این احتمال کم است.

فقط ۱ درصد از مشکلات شب ادراری در کودکان در نتیجه دیابت کودکان، عفونت‌ها، ناهنجاری های مثانه یا کلیه یا وضعیت پزشکی دیگری به وجود می‌آید. اگر کودکتان علائم نامعمول مانند سوزش به هنگام ادرار کردن یا ادرار خونی دارد، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

راه های درمان شب ادراری کودکان

اگر شب ادراری کودک شما بنا به تشخیص پزشک از نوع اولیه بوده و ناشی از بیماری زمینه ای دیگری نباشد به مرور زمان حتی بدون دارو برطرف می‌شود.

ولی در اکثرا مواقع به علت تاثیراتی که بر روح و روان کودک و اعضای خانواده دارد  ترجیح داده میشود که مداخلات درمانی انجام شود.روشهای درمانی شامل راههای تشویقی با کارت تشویق  یا دادن برچسب ستاره به ازای هر شب خشک و دادن جایزه بر طبق تعداد این کارتها و ستاره ها ، عدم مصرف آب زیاد در نوشیدنیهای مدر در شب , عدم مصرف لبیات و نمک و شیرینی  در شب ،استفاده از اسپری بینی  یا قرص های حاوی هورمون ضد ادرار در قبل از خواب ،استفاده از داروهایی که باعث افزایش حجم ادرار مثانه میشوند ،استفاده از داروهای ضد افسردگی .حتی گاهی نیاز به ارجاع به فیزیوتراپ و انجام فیزیوتراپی عضلات کف لگن وجود دارد.

یکی از راه‌های درمان شب ادراری از نوع اولیه را می‌توان با نوروفیدبک درمان کرد. نورفیدبک مغز تمرین می‌دهد تا در جهت درست عمل کند. برای مطالعه بیشتر درباره نوروفیدبک اینجا کلیک کنید.

مرکز اعصاب و روان نوین با ارائه خدمات

در خدمت شما عزیزان است. برای مطالعه بیشتر روی هرکدام کلیک کنید وهمچنین به صفحه سوالات متداول مراجعه بفرمایید از طریق فرم تماس اقدام کنید و یا با شماره تلفن های مرکز تماس حاصل فرمایید.

۰۵۱-۳۸۴۴۳۸۹۳

۰۹۱۵۹۱۶۶۷۰۳

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *