روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها


رنگ‌ها جزئی ضروری و جذاب از دنیای اطراف ما هستند. آن‌ها نه تنها زیبایی و تنوع به زندگی می‌بخشند، بلکه تأثیر عمیقی بر روح و روان ما دارند. روانشناسی رنگ، شاخه‌ای از علم است که به بررسی نحوه تأثیر رنگ بر احساسات، عملکرد و تصمیمات ما می‌پردازد. در این پست، به شما معرفی خواهیم کرد که هر رنگ چه معانی و نمادهایی دارد و چه تأثیرات  بر ما می‌گذارد.

روانشناسی رنگ قرمز؛ رنگ انرژی، عشق و خطر

قرمز، رنگی است که با آتش، خون، قدرت، عشق و خطر مرتبط است. این رنگ گرم و تحریک‌کننده است و احساسات شدیدی را در انسان برمی‌انگیزد. قرمز رنگی برون‌گراست و نماد شجاعت، جذابیت، میل و اشتیاق است. قرمز مکمل سبز است و در طیف دارای 23 طیف مختلف است.

هر چه رنگ قرمز در طیف روشن‌تر باشد نشان دهنده شادی، جاذبه جنسی، شور، حساسیت و عشق است. قرمز روشن نماد خوشبختی، اشتیاق و علاقه است. هر چه رنگ قرمز در طیف تیره‌تر باشد نشان دهنده قدرت اراده، خشم، رهبری، شجاعت و اشتیاق است². قرمز تیره نماد تهاجم، خطر و خون‌ریزی است.

قرمز در شرکت‌های فعال و پویا دیده می‌شود. این رنگ باعث جلب توجه مخاطبان می‌شود و به همین دلیل بسیاری از رستوران‌های فست فود، پیشخدمت‌ها و علائم راهنمایی و رانندگی از این رنگ استفاده می‌کنند. قرمز همچنین در شرکت‌های مذهبی، جادوئی، سیاسی و نظامی به کار می‌رود.

افراد علاقمند به رنگ قرمز بسیار فعال و پر جنب و جوش هستند. این افراد برون‌گرا هستند و به راحتی با دیگران دوست می‌شوند. این افراد بسیار جاه‌طلب و خودخواه هستند، سریع تصمیم می‌گیرند و به نظرات دیگران اهمیت نمی‌دهند. کسانی که رنگ قرمز را دوست دارند، عاشق سفر کردن و کشف ناشناخته‌ها هستند. همیشه دوست دارند که در مرکز توجه باشند و اغلب به دلیل شور و شوقی که دارند، همه ی توجه‌ها را به خود جلب می‌کنند. افراد علاقمند به رنگ قرمز خصوصاً آقایان خلاق، پوینده، منطق پسند و پایبند به عقیده هستند.

روانشناسی رنگ آبی؛ رنگ آرامش، صداقت و قدرت

آبی، رنگی است که با آسمان، دریا، یخ و برف مرتبط است. این رنگ سرد و آرام‌کننده است و احساسات مثبتی را در انسان برمی‌انگیزد. آبی رنگی است که بسیار مورد علاقه مردم است و نماد تقوا، صداقت، اعتماد، وفاداری، حکمت، اعتماد به نفس، هوش، ایمان، حقیقت و بهشت است. آبی مکمل نارنجی است و در طیف دارای 19 طیف مختلف است.

هر چه رنگ آبی در طیف روشن‌تر باشد نشان دهنده سلامتی، شفا، آرامش، درک و نرمی و ملایمت است. آبی روشن نماد خوشحالی، خلاقیت، تفکر و تخیل است. هر چه رنگ آبی در طیف تیره‌تر باشد نشان دهنده دانش، قدرت، یکپارچگی و جدیت است. آبی تیره نماد اعتماد به نفس، قابل اعتماد بودن و مسئولیت‌پذیری است.

آبی در شرکت‌های مالی و حسابداری دیده می‌شود. این رنگ باعث جلب اعتماد مخاطبان می‌شود و به همین دلیل بسیاری از بانک‌ها، بیمه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از این رنگ استفاده می‌کنند. آبی همچنین در شرکت‌های فناورانه، پزشکی، دینی و علمی به کار می‌رود.

افراد علاقمند به رنگ آبی بسیار آرام و ساکت هستند. این افراد درون‌گرا هستند و به سختی با دیگران دوست می‌شوند. این افراد بسیار هوشمند و خلاق هستند و قبل از انجام هر کار به خوبی فکر می‌کنند. کسانی که رنگ آبی را دوست دارند، بسیار جدّي و سخت‌گیر هستند و به مسئوليّت‌هایي که دارند پایبند هستند. افراد علاقمند به رنگ آبي خصوصاً خانم‌ها صادق، صبور، قابل اعتماد و پایین نشین هستند.

روانشناسی رنگ سبز؛ رنگ طبیعت، امید و سلامتی

سبز، رنگی سرد است که نمادی از طبیعت و جهان طبیعی است. این رنگ باعث ایجاد حس تازگی، تعادل، تجدید حیات، پول و ثروت، اعتماد به نفس، همدردی، محبت، خلاقیت، وفاداری و صلح و آرامش است. سبز همچنین نشان دهنده ایمنی، سلامتی، دانش و صلح است. سبز رنگ درمان و آرامش است. رنگ سبز عضلات بدن را آرام می کند، میزان هیستامین خون شما را افزایش داده و منجر به کاهش علائم آلرژی می شود. سبز یکی از رنگ های آرام بخش بوده که استرس، اضطراب و افسردگی را درمان کرده و با بهبود فعالیت مغز، توانایی خواندن و خلاقیت را افزایش می دهد.

هر چه رنگ سبز در طیف تیره تر باشد نشان دهنده قدرت، اقتدار، جدیت و بانکداری است. سبز تیره نماد حسادت، غضب و حس منفی است. هر چه رنگ سبز در طیف روشن تر باشد نشان دهنده شادابی، خوشحالی، شوخ طبعی و دسترس پذیری است. سبز روشن نماد محبت، مهربانی و صمیمیت است.

سبز در شرکت های دارویی و بهداشتی دیده می شود. این رنگ، رنگ طبیعت بوده و نماد توازن، تعادل، امید، رشد، پایداری، سلامتی و تازگی است. سبز همچنین در شرکت های محافظت از محيط زيست، کشاورزي، گياه پزشکي و گل فروشي به کار مي‌رود.

افراد علاقمند به رنگ سبز بسيار عاطفي هستند و بودن قيد و شرط خود را وقف دوستان و آشنايان مي‌کنند. اين افراد صلح جو هستند و براي برقراري صلح در جهان حاضرند جان خود را فدا کنند. افرادي که از رنگ سبز استفاده مي‌کنند يک شنونده يک مشاور و يک کارمند نمونه هستند. افراد علاقمند به رنگ سبز عاشق طبيعت خانواده دوستان و حيوانات هستند و پدر و مادر هاي موفقي خواهند شد. اين افراد بسيار پرخور و شکمو هستند و اغلب دچار اضافه وزن مي‌شوند.

روانشناسی رنگ زرد؛ رنگ طبیعت گرم، شادی و سرزندگی

زرد، رنگی است که با عقل و منطق همراه است. این رنگ توانایی بهبود تفکر تحلیلی را دارد. با نشاط، شادی و خوش‌بینی مرتبط است. زرد نماد خورشید، آتش، طلایی، گندم و زعفران است. زرد می‌تواند انرژی، شور و شوق، اعتماد به نفس، اصالت، خلاقیت، خیرخواهی و ارتباطات را برانگیزاند. زرد همچنین می‌تواند حسادت، بی‌اعتمادی، احتیاط، تهاجم و اضطراب را نشان دهد.

هر چه رنگ زرد در طیف تیره‌تر باشد نشان دهنده بی‌اعتمادی، احتیاط و حسادت است². زرد تیره نماد برون‌گرایی و شجاعت است³. هر چه رنگ زرد در طیف روشن‌تر باشد نشان دهنده شادابی، خوشحالی، شوخ‌طبعی و دسترس‌پذیری است. زرد روشن نماد روشنایی، طراوت و شادی است.

زرد در شرکت‌های خلاقانه و پویا دیده می‌شود. این رنگ باعث جلب توجه مخاطبان می‌شود و حس نشاط و فرح‌بخش را منتقل می‌کند. زرد همچنین در شرکت‌های حمل و نقل، توریستی، تفریحی و کودکانه به کار می‌رود.

افراد علاقمند به رنگ زرد بسیار پویا و محاسبه‌گر هستند. این افراد برون‌گرا هستند و به راحتی با دیگران دوست می‌شوند. این افراد به راحتی می‌خندند و با کارهای خود دیگران را سرگرم می‌کنند. اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارند و بیشتر با عقل و منطق تصمیم می‌گیرند نه احساسات. اگر رنگ زرد را دوست دارید، نمی‌خواهید مثل دیگران باشید و سعی می‌کنید خود را منحصر به فرد نشان دهید.

مرکز اعصاب و روان نوین با ارائه خدمات

در خدمت شما عزیزان است. برای مطالعه بیشتر روی هرکدام کلیک کنید وهمچنین به صفحه سوالات متداول مراجعه بفرمایید از طریق فرم تماس اقدام کنید و یا با شماره تلفن های مرکز تماس حاصل فرمایید.

۰۵۱-۳۸۴۴۳۸۹۳

۰۹۱۵۹۱۶۶۷۰۳

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *